Bibliotheek
Interactieve tentoonstelling Retteketet Letterpret
06/11/2019 - 11/12/2019 10:00 - 19:00
Gratis

Blije letters, boze letters, bibberletters, lange letters, dikke letters, slome letters. Letters die kunstjes kunnen of veranderen in zeemeerminnen of in Zorro’s op zebra’s, zwart of in kleur, geschilderd of getekend, …
Opvallende en ongewone letters spelen de hoofdrol in vrolijke prentenboeken en in deze speelse tentoonstelling waarin werk van letter- én tekentalenten Tom Schamp, Joke van Leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek te bewonderen is. Hun letterfantasieën trekken de aandacht van de oplettende lezer, maar ook van de verwonderde kijker.
In deze tentoonstelling stap je binnen in het kamertje van Do, geïnspireerd op Letterdromen met Do van Harriët van Reek. Compleet met meubeltjes en behangpapier!
Het 'Monstertjes-ABC' van Joke van Leeuwen nodigt bezoekers uit om te draaien aan het letterrad. Of je kan ermee puzzelen op het magneetbord. Haar 'Lenig ABC' is afgedrukt op t-shirts die bezoekers kunnen aantrekken. Wie vormt het langste woord? Het mooiste? Of het gekste?
De reizende tentoonstelling Retteketet Letterpret doet bezoekers van alle leeftijden anders kijken naar letters. Je krijgt zin om zelf een lettersoepje te brouwen, geïnspireerd door vier chef-letterkoks. Met de Letterpretroute (5 tot 15 jaar) puzzel je gekke woorden, zoek je naar verborgen letters en kan je naar hartenlust spelen met letters.


locatie
Hoofdbibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist